SI TË NGROHEMI ME ZGJUARSI DUKE PËRDORUR BIOMASËN NË BALLKANIN PERËNDIMOR?

Për ndryshime të avancuara për një ngrohje të qëndrueshme dhe efikase në bazë të biomasës, duhet të zbatohet një udhërrëfyes gjithëpërfshirës përmes 2030

Lëndët e Biomasës

Sigurohuni që po merrni më shumë nxehtësi dhe më pak emetime duke përzgjedhur lëndët djegëse më të mira për pajisjen tuaj

MËSONI MË SHUMË

Pajisjet e ngrohjes me biomasë

Përfitimet dhe disavantazhet e llojeve kryesore të sistemeve të ngrohjes me biomasë – për të marrë një vendim se cili sistem I plotëson më mirë kërkesat tuaja personale për ngrohje

MËSONI MË SHUMË

PRAKTIKAT MË TË MIRA TË DJEGJES

Merrni efikasitetin më të mirë nga pajisja juaj ngrohëse me biomasë

MËSONI MË SHUMË

Shpenzimet e ngrohjes me biomasë

Cila është kostoja e ngrohjes me biomasë krahasuar me alternativat

MËSONI MË SHUMË

A e dinit?

Faktet rreth ngrohjes me bazë biomasën në Ballkanin Perëndimor

Terma

Një fjalor i termave të ngrohjes me biomasë që ju mund të gjeni të dobishme kur kërkoni për informacionin e biomasës

Shkarkime

Shkarkime

Të rejat e fundit

Ndërtimi i njësisë CHP me përdorim të kashtës së sojës në Beograd

Ndërtimi i njësisë CHP me përdorimin e kashtës e sojës në Beograd, Serbi për prodhimin e ngrohjes dhe energjisë elektrike duhet të përfundojë në 2018. Vlera totale e projektit është 8 M EURO, dhe zhvillohet dhe zbatohet nga Sekretariati Zvicerian për Çështjet Ekonomike (SECO). Qyteti i Beogradit dhe Qeveria e Serbisë kanë kofinancuar këtë projekt me 1.5 M EURO.
Lexo më shumë

Përdorimi i mbetjeve buqësore për Ngrohjen Qëndrore

Impianti i vetëm i Ngrohjes Qëndrore i furnizuar me mbetje buqësore- lëvoret e lulediellit i porositur në vitin 2012 gjendet në Sremska Mitrovica (Serbi). Industria e Energjisë Elektrike e Serbisë (EPS) investoi 2.5 M EURO për ndërtimin e bojlerit të biomasës (kapaciteti i instaluar është 18 MW), i përdorur për ngrohjen e 3,500 apartamenteve në ndërtesat shumëkatëshe dhe 80,000 metra katrorë të zyrave komerciale. Impianti i Ngrohjes Qëndrore në Sremska Mitrovica i furnizuar nga lënda e lulediellit
Lexo më shumë

Sipërmarrja e Ngrohjes me Biomasë në Finlandë

Në fillim të vitit 1990, disa bashki Finlandeze filluan të investonin në sistemet e ngrohjes me biomasë për ndërtesat e bashkive, të tilla si shkollat dhe shtëpitë e pleqërisë (prodhimi<1MW). Në të njëjtën kohë fermerët krijuan një formë të re të sipërmarrjes rurale, të ashtë-quajturën “sipërmarrja e ngrohjes”.
Lexo më shumë

Partnerët